top of page
Vyhledat

Slaví se covid necovid

Je to tady strašný. Nedá se tu nic dělat. No fakt. Za poslední dva týdny jsem napsala asi šest začátků několika článků a ani jeden jsem neměla šanci dokončit. Touha užívat si každý moment a být co nejvíce s ostatními nebo venku (nebo zkrátka obojí) mi to prostě a jednoduše nedovolovala. A tak tady sedím dnes. Rozhodnutá všechno dohnat. A splácat vše dohromady. Paráda.

Covid necovid kyperské srdce oslavující každodenní život stále bije. A od minulého úterý dokonce dvakrát rychleji. Otevřely se venkovní části všech podniků a zákaz vycházení se zkrátil o dvě uspokojivé hodinky. Postupně se vrací do svého normálního crazy rytmu, o kterém nám tady místní často vyprávějí. „Škoda, že jste nepřijeli před rokem, škoda, že jste nepřiletěli až za rok, škoda, že je pandemie“ atd. Celkem záhy už nás to škoda začalo opravdu ... To už jsem se tady naučila; brát věci tak, jak jsou, It Is What It Is.

Jedna z věcí, o kterou jsme tady (ne)přišli, je tradiční karneval, mimochodem jeden z největších na světě. Je malinko méně okázalejší než ten brazilský s polonahýma tanečnicema obklopenýma peřím a flitrama, za to intenzivnější. Většinou trvá od pátka do pondělí, které je volné. Chtíč oslavovat vyžene i zatvrzelé pecivály zvednout zadky a jít se na tu parádu alespoň podívat. Bary, hospody, kavárny, studentské byty a hlavně limassolské ulice jsou narvané k prasknutí, lidé zpívají, tančí, pijí, chválí si kostýmy, snaží se protlačit o pár metrů dopředu a alespoň se tak přiblížit ke své partě, kterou několik desítek minut hledali.

My jsme si taky jeden takový erasmácký udělali, ale pšt. Natěšení jsme byli jako malé děti! Než jsme se stihli po této party doslova probudit, přistála nám do chatu zpráva o tom, že se Kypřané své pompézní slavnosti nevzdali ani přes vládní nařízení a v rámci všech restrikcí se rozhodli uspořádat Ride Carnival ulicemi města; v autě pouze tři lidé a žádné vystupování. Už tady můžu říct, ups, možná příště :D . Čekali jsme, že to asi nebude nic malého, už podle počtu účastníků na facebookové události, která celou akci avizovala. Ale tohle? Několik stovek kreativně ozdobených aut, rozličné kostýmy, hlasitá hudba z reproduktorů, neustávající troubení a erasmácké křepčení na nákladním autě.


https://in-cyprus.philenews.com/wp-content/uploads/2020/03/limassol-carnival.jpg

 

Přidala bych sem fotku z letoška a svoji, ale znáte to; GDPR a hledání těch, co porušují restrikce podle videí. Tahle je sice z internetu, ale s licencí. A já tady nemám moc na rozhazování za pokuty.

Takže Limassole a lide připravený slavit příchod jara formou karnevalu – nebuď smutný, užiju si Tě se vší parádou jindy, za rok jsem tu jako na koni, létajícím.

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page