top of page
Vyhledat

Město Derby

Aktualizováno: 23. 8. 2021

Ahoj po dlouhé době! Z důvodu posledního ročníku na bakalářském studiu nebyl čas a energie na nic, ani na tenhle blog. Proto se vám ozývám po dlouhé době. Kdo chce jet na Erasmus, přihlášku má poslanou a už určitě vyřizuje nekonečné lejstra. I tak jsem se rozhodla napsat a vydat můj poslední naplánovaný příspěvek a to o městě Derby! Kdo by případně jel do Derby nebo jinam do Anglie, určitě se ozvěte, mám z toho radost a závidím vám! Vyjet s Erasmem do Anglie je totiž letos, co jsem tak pochopila, poslední možnost, takže doufám, že jste ji využili.


 
MĚSTO

A teď o městě Derby. Upřímně doufám, že se tam ještě někdy podívám, protože jsem s tímto městem a celkově s Anglií dost zamilovaná. Město není ani moc velké a ani moc malé, má to tedy své kouzlo. Navíc je celkově dost univerzitní, takže všude potkáváte lidi s univerzitní mikinou a visačkou na krku.


Do Anglie jsem jela hlavně proto, že miluju typické anglické baráky. Tudíž jsem fotila snad každý barák a každou ulici a byla z toho unešená každý den. Fotky jsou sice trochu nekvalitní, protože prostě starej mobil, ale i tak vám sem pár (trochu víc) hodím. Ráda jsem se jen tak procházela a objevovala zákoutí. Tolik, kolik jsem nachodila tam, jsem nenachodila nikde :D Bydlela jsem přesně mezi centrem (takže i větší nákupy jídla atd.) a školou. Často jsem tedy chodila z domova na tyto místa a kochala se ulicemi.



PARKY

Nevím, jak je to možné, ale přijde mi, že v Anglii je úplně jinak zelená tráva než u nás. Tak nějak zelenější a výraznější. No asi kvůli tomu, že tam trávy nemají úplně žízeň :D Je tu pár parků, které jsou opravdu krásné a často jsem se tam chodila procházet nebo si tam sednout. Hned u školy je například park Markeaton Park (prostřední foto - jak z pohádky).



NOČNÍ ŽIVOT

Co se týče nočního života, určitě se tu nudit nebudete. Z hlavy si vybavuji klub MooMoo na tančení a Revolution a Turtle Bay bar na drinky. Nicméně krásné bary jsou úplně všude a nikde neuděláte chybu. A jak už jsem psala v jednom z předešlých článků, neustále jsou nějaké akce.




OBCHODY

Jídlo jsem nejčastěji nakupovala v menší sámošce blízko místa, kde jsem bydlela, ale na větší nákupy jsem chodila nejvíce do Tesca a Poundlandu, které máte v centru. Na kraji města se nachází i Aldi, které jsem díky srovnatelným cenám jako u nás viděla doporučovaný ještě před odjezdem tam. Nicméně neměla jsem to úplně po cestě, tak jsem tam ani jednou nezavítala. Časem zjistíte, kde a co je nejvýhodnější koupit, takže pak chodíte cíleně.

Co se týče jiných obchodů, v centru najdete Primark, kde jsem si koupila celkem levně například ložní prádlo. V centru se nachází i mekáč a nákupní centrum se vším, co potřebujete.


V celém městě jezdí univerzitní autobusy, které máte díky Uni kartičce zdarma. Jiné autobusy jsem vlastně ani nevyužívala. Jezdila jsem s ním tedy i například z centra domů nebo naopak. To mi přijde skvělé a chci to i u nás! :D

 

Nic jiného, co bych vám napsala, mě nenapadá, ale kdybyste měli jakékoliv dotazy, tak mi neváhej napsat.

Užij si svůj Erasmus na 110% a měj se hezky!

136 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page