top of page
Vyhledat

Kuchyně Portugalska v hledáčku Matěje Velebila.

Aktualizováno: 27. 4. 2020

Skvělou změnou a výhodou žití v Coimbře je objevování citrusů ve veřejném prostranství. O tento skvost nepřijdete ani během zimního semestru, protože stromy plodí toto ovoce třeba i v lednu. Pro citrony nebo pomeranče si běžně můžete dojít na okraj města, ale kolikrát máte i v centru města možnost si utrhnout ze stromu čerstvé ovoce, když jdete ze školy nebo třeba z večerní společenské události.

Nakupovat citrony a pomeranče v obchodech je podle mého názoru téměř zbytečné, ale za to se vyplatí nakupovat mořské plody a ryby, které jsou nesmírně chutné a i finančně dostupné. Pro mě bylo nejpříjemnější nakupování v Continente, což je něco jako větší Tesco obohacené o spoustu čerstvých živočichů z oceánu, které můžete vidět dole na fotce. Druhou podobnou variantou je obchod Pingo Doce, který bych přirovnal k české Bille.

Ceny jsou podobné jako u nás v Česku. O něco dražší je podle mě maso a možná nějaké pečivo. Na druhou stranu jsou ale levnější třeba mořské plody, olivy a některé ovoce. Hlavní jídlo v restauracích se pohybuje okolo 7-12 eur a třeba pod hlavním náměstím Praca da Republica můžete zajít na sushi "all you can eat", přes oběd za 12 eur a večeři 15 eur.


Dobrou chuť!



Autorem Článku je

Matěj Velebil


65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page